Andres İniesta

 Barselonanın büyüleyici oyuncusu Andres İniesta . 11 Mayıs 1984 İspanyanın Kastilya bolgesinin Fuentealbilla köyünde doğuldu . Orta zengin ailenin çocuğu olan Andresin babası insaatçı annesi barda çalışıyordu .Daha 10 yaşında küçük Andresin futbola yeteneği oldugunu gören babası oğlunu yerli Albaceta klübuna kayt yaptırır . Burada çok iyi oynayan İniesta 2 yıl sonra bir turnuvada kazanır ve Barselona yetkililerinin dikkatini çeker . Artık oyuncun önü açılmışdır ve kısa süre sonra kendisi istemese bile babasının desteği ile Barselonaya yola düşer .Ve hikaye başlamıştır ...


Barselona FC kampında kalan küçük Andres tüm oyunculardan farklı olduğunu daha ilk baştan belli etmişti . Öyleki Barselona B takımında kısa sürede kaptan olmağı başardı .2001 yılına kadar B takımda oynaya İnyesta bu yıldan itibaren A takımına oynma hakkı kazandı . Bu yıldan A takımda forma giymek hakkı kazanan oyuncu ara sıra ve oyunun ikinci devresinde olsa da forma giye biliyordu .Oynuncunun parladığı dönem 2004 yılından sonra olacaktı . 2004-2005 sezonunda tüm oyunlarda forma giyen oyuncu kendisini daha ilk yıl taraftarlara sevdirdi . Bir sonrakı sezon yani 2005-2006 sezonu hem Barselona hem İniesta için iyi geçdi ve takım hem La Liga hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı . İki  yıl aranın ardından yani 2008-2009 sezonunda takım rüya gibi bir yıl
geçirdi ve yine hem La Liga hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı .  Messi , Xavi , Pique , Puyol gibi oyuncuları bünyesinde barındıran Barselona klubü sanki karşısı alınmaz dev canavara dönüşmüşdü . İneista hem takımın en iyisi hem dünyanın en iyisi oldu ve Ballon d`or yani "dünyanın en iyisi " ünvanını kazandı .  2008 yılı İniesta için rüya gibi geçdi ve İspanya  A milli takımı Avrupa Futbol Şampiyonasını da kazandı .             
Artık Barselonada yerini saglam yapan İniesta için artık ülkesi için dünya kupası kazandırma vakti gelmişdi . 2010 dünya kupası fovaritleri sırasında İspanya ilk sıralarda geliyordu ve İniesta dan beklenti büyükdü . Barselona gibi futbol oynayan İspan millisinde oynamak hiç de zor diğildi . İspanya milli takımı rakiplerini eleyerek finalda Hollanda millisi ile karşılaşdı . 90 dakikası 0-0 biten maça artirilan 30 dakikanın 117 dakikada İniesta sahnaye çıktı ve millisine dünya şampiyonası kazandırdı . Bu hem İspanya millisi için hem Andres için  güzel bir rüyaydı . 
   
                     

Daha sonra İniesta takımın vazgeçilmezi oldu ve daha sonra da takım kaptanı . Barselona formasında sayısız baçarılar kazanan İniesta özel hayatda Anna Ortiz ile evli ve bir kızı var . 2018 yılında Barselonadan ayrılan oyuncu şimdiye kadar Japonyanın Vissel Kobe takımının şerefini koruyor .Teşekkürler Andres .

                            
                     
                          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Barselona